×
IMPLICĂ-TE

Ziua voluntarului în s. Floreni

5 decembrie, Ziua internațională a voluntarului, a coincis cu încheierea Proiectului IMPLICĂ-TE ŞI TU „Cu o pâine şi un lapte, dăruind vei câştiga” în s Floreni.

Începând cu luna iunie Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din satul Floreni în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Tinerii pentru Cristos Moldova” au depus dosarul solicitării cu titlul „Cu o pâine şi un lapte, dăruind vei câştiga” aplicat de Mocanu Angela în cadrul proiectului „IMPLICĂ-TE ŞI TU”. Astfel în acest miniproiect în sumă de peste  29000 lei, am avut  finanţatori şi contribuţii: 15000 lei AO „Tinerii Pentru Cristos din Moldova”, peste 14000 contribuţia locală.

În luna  organizatorică, iunie, s-au  realizat instruirile cu experţi în diverse domenii: în educaţia civică Gribineţ Ludmila, director IP Gimnaziul Floreni,în psihologie şi psihopedagogie  Mocanu Angela, în religie  Rusu Viorel Preot Paroh în satul Floreni, în domeniul sănătăţii  Morari Valentina, Şef Centrul Medicilor de Familie, precum şi elaborarea planului de lucru.

În perioada de implimentare a proiectului, iulie-decembrie, în fiecare sâmbătă a fost realizată livrarea a câte o pâine şi un lapte, de către 24 de voluntari,  la 42 de beneficiari (persoane în etate, persoane bolnave cu grad de invaliditate , social-vulnerabili, profesorii vârstnici  ş.a.).

În ziua internaţională a voluntarilor, a fost realizată ultima livrare fără pîine şi lapte ci cu un pui, 30 ouă şi un  pachet alimentar.  Pentru a înfrumuseţa şi încuraja activitatea voluntarului la nivel local, fără precedent în localitatea Floreni, voluntarii au primit certificat de apreciere autorizat de către primarul satului Creţu Ruslan, ecuson şi carnet de note. În acest context au venit în ajutor consilierii: Morozan Victor, Tulba Veaveaslav, Begal Victor  pentru a ajuta voluntarii la transportarea coletului alimentar către casele  beneficiarilor.

Pentru realizarea cu succes a planului acestui proiect a fost posibil doar cu implicarea unor agenţi economici  SRL „FPC Zlotea”,  SRL „Străinu Com”, SRL „Veac-Serv”  şi persoanelor fizice Creţu Olga, Alaxandra Zlotea, Paladii Victoria, Svetlana Stăinu, Bazerganova Galina, Tatiana David,  Cacinschi Natalia, Feodora Prodan, Cristina Străinu şi alţii în total peste 40 persoane implicate.

Reieşind din cele descrise aduc sincere mulţumiri AO „Tinerii pentru Cristos din Moldova”, Preotului paroh de Floreni, Rusu Viorel, dlui primar, Creţu Ruslan, dnei Creţu Olga şi tuturor consilierilor implicaţi, tuturor agenţilor economici, dar în primul și în primul  rând voluntarilor, tinerilor noștri care timp de jumătate de an au fost destul de responsabili  care pe timp de soare sau ploaie şi-au îndeplinit cu drag obligaţiunile asumate pe propia răspundere.

Pentru toate acestea aducem mulțumiri Domnului, cerând putere şi răbdare pentru alte lucrări bine plăcute lui  Dumnezeu în beneficiul locuitorilor satului Floreni.

Autor: Angela Mocanu