×
IMPLICĂ-TE

Biserica

  

Biserica este singurul sălaş al lucrurilor frumoase, create de geniul poporului, care a rămas până azi” (N. Iorga)

Highlights info row image str. Ștefan cel Mare, MD-6521 Floreni, Anenii Noi, Republica Moldova
Highlights info row image 0265 61 678

RUSU Viorel – parohul bisericii sătești, activist civic – după absolvirea Liceului Petre Ștefănucă din Ialoveni, urmează studiile la Seminarul Teologic Sf. Ioan Iacob Dorohoi din România, după care urmează studiile la Universitatea de Teologie din Chișinău, mai apoi un master la ULIM în Științe ale comunicări, au urmat studiile la USM la facultatea de Drept. A căutat în toată această perioadă să se autodepăşească de fiecare dată, în slujbă, în predică, în binele, prosperitatea, buna gospodărire, înfrumuseţarea, îmbunătăţirea, utilarea şi costruirea unei noi biserici și înzestrarea ei, cu ceea ce a fost necesar în anii şi epoca corespunzătoare prin care a trecut acest om.

Creştinii, zidind biserici şi mănăstiri, au pus şi din sufletul lor în ele, şi-au arătat dragostea pentru credinţa cea dreaptă și atașamentul față de valorile creștine. În această ordine de idei se înscrie şi istoria ridicării, înzestrării şi întreținerii bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din localitatea Floreni.

În vremurile de astăzi, deja pe nimeni nu mai miră prezenţa creştină în reţeaua internet. Din aceste considerente, preotul Protoiereul Viorel RUSU împreună cu creştinii din Floreni au hotărât să-şi construiacă o pagină în internet, pentru că activitatea misionară a preotului și a credincioșilor trebuie să fie prezentă acolo unde este câmp rodnic pentru răspândirea Evangheliei lui Hristos, iar internetul zilelor noastre e plin de tot felul de mârşăvenii şi golănii, unde prozelitismul sectar face ravagii, este tocmai acel câmp de misiune, tocmai acel “Areopag” unde fiecare poate fi auzit şi poate să răspândească în lumea tot mai păgână de astăzi Cuvântul Adevărului şi Evanghelia Dreptăţii care este – Hristos Domnul.

PROIECTE ŞI ACTE DE CARITATE

  • „Cei 2 bani ai văduvei” – în desfășurare, implementat în parteneriat cu IP Gimnaziul Floreni;
  • „Comitetul milei” – suport persoanelor cu posibilități reduse – alimente, suport financiar, etc.;
  • IMPLICĂ-TE ŞI TU “Cu o pâine şi un lapte , dăruind vei câştiga” – în desfășurare, implementat în parteneriat cu Asociaţia Tinerii Pentru Hristos.