×
IMPLICĂ-TE

Important eveniment istoric și ecleziastic

Un eveniment ecleziastic de mare importanță a avut loc în satul Floreni

În pofida perioadei complicate prin care trecem  şi fobiei pandemice, în localitatea Floreni a răsărit soarele credinţei, dragostei şi speranţei spre o viaţă mai plină de Dumnezeu, în rezultatul unei rugăciuni comune pentru cei vii și adormiți a soborului celor 24 de preoţi din localităţile raionului Anenii Noi.

O cupolă de rugăciune, binecuvântare şi scut de protejare au simţit credincioșii acestei localităţi, şi nu doar, ci şi creștinii întregului raion şi întregii Moldove.  Preotul Paroh, Preacucernicul părinte Viorel Rusu, cu smerenie a împărtăşit  preoţilor din localităţile raionului din experienţa sa de gospodar, preot şi zidar. Biserica zidită şi îngrijită, grădina sădită şi înflorită vorbesc despre munca asiduă şi dragostea sa faţă de Dumnezeu şi cele Sfinte, iar Domnul îl răsplăteşte pentru inimă curată fiind asemănat de frați întru Hristos cu „Natanail cel fără de vicleşug”.

Mulţumim fețelor bisericești pentru truda şi rugăciunea Liturghiei Darurilor înaite Sfinţite, credincioșilor pentru contribuțiilor la biserica Acoperământul Maicii Domnului, dar şi a faptelor preotului paroh,  Viorel Rusu, secretar al Protopopiatului de Anenii Noi. Mulţumim de aprecierea acestei întruniri în articolul online ”Rugăciune comună în satul Floreni pentru pace şi iubire”, de către biserica din  Anenii Noi.

Autor: Mocanu Angela, Consilier local