×
IMPLICĂ-TE

Proiect social implementat cu succes la Floreni

“Fără îndoială, un grup mic dar dedicat şi gânditor de cetăţeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum.” (Margaret Mead)

Anual, localitatea Floreni aplică la diverse proiecte economice, sociale. În anul 2021 am aplicat la un proiect non guvernamental Tinerii pentru Hrtistos în colaborare cu biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din Floreni cu titlul IMPLICĂ-Te şi Tu 2021 – „Iubeşte nu doar cu vorba, ci în faptă şi adevăr”.
Proiectul prevedea asigurarea a 40 de beneficiari timp de 6 luni cu pachet social, care conţine produse alimentare şi de igienă. Pentru livrarea acestor pachete au fost implicaţi mai mulți voluntari, care încă din anul 2020 sunt certificaţi de către administraţia publică locală Floreni.

La 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor s-a desfăşurat încheierea proiectului la biserica din Floreni cu rugăciuni pentru tinerii voluntari, beneficiari și finanţatori.

După Sfintele rugăciuni către Domnul, s-a desfăşurat înmânarea certificatelor voluntarilor, vizate pentru participarea la proiectul anului 2021 şi felicitarea acestora cu câte un mic cadou de la bine-credincioşi si milostivii creştini, care conţine rechizite şcolare şi câte o carte. Concomitent, biserica le-a oferit în dar o excursie la Orheiul Vechi, care va fi realizată în cel mai apropiat timp în vacanţa de iarnă.
Multe lucruri pot fi planificate pentru a ne face viaţa mai bună sau mai comodă, dar cert este pentru a realiza aceste planuri necesită cheltuiri suplimentare şi timp îndelungat, iar unii din noi nu mai ajung să vadă schimbări în societate, localitate sau familie. Pentru a fi posibilă realizarea acestor planuri şi proiecte mai urgent, doar o soluţie poate fi, intervenţia activităţii de voluntariat. Voluntarii pot salva nu doar puterile statale, care de obicei sunt birocrate, ei pot salva situaţia zilnică a oamenilor nevoieşi, pot interveni promt pentru soluţionarea urgentă a unor probleme sociale.

“Voluntarii reprezintă IUBIREA în mişcare”

“Voluntarii nu sunt plătiţi … pentru că sunt de nepreţuit.”
(Sherry Anderson)