×
IMPLICĂ-TE

Proiectul ”Satul European”

La apelul deschis a concursului de proiecte în cadrul programului „Satul European, echipa de lucru a Administrației Publice Locale din Floreni, în componența dnei Șapovalova Ecaterina, Mocanu Angela și Munteanu Tatiana au atras mijloace financiare din cadrul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) 2022-2023 pentru proiectul ”Construcția a două rezervoare de apă potabilă supraterane cu volumul de 300 m3 fiecare în satul Floreni, raionul Anenii Noi”.

La data de 08.08.2022, a fost semnat contractul dintre Primăria Floreni și ONDRL care prevede implementarea proiectului ”Construcția a două rezervoare de apă potabilă supraterane cu volumul de 300 m3 fiecare în satul Floreni, raionul Anenii Noi”

Valorea proiectului 3 492 000,00 lei (MDL);

Data începerii și finisării lucrărilor februarie-august 2023;

Compania de proiectare: FLUX PROIECT SRL, Licența AMMII042939/29.10.2013;

Contractor: SRL ”Polimer Gaz Construcții”;

Proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Locuitorii satului Floreni vor beneficia de servicii mai calitative de aprovizionare cu apă la robinet, indiferent de anotimp sau numărul de utilizatori conectați. Nu vor mai achita pentru apă cu viermi și rugină sau aier în loc de apă. Un pic a mai rămas pentru a bucura locuitorii, deoarece proiectul se află la etapa finală a lucrărilor și urmează etapa de recepție finală și darea în exploatare.

Ca urmare a implementării acestui proiect vor fi asigurați cu apă în localitatea Floreni peste 3973 locuitori, 1384 de gospodării, dintre care:

·       Bărbați ( 47,5%, 1888);

·       Femei    (52,5%, 2085);

Inclusiv:

o   414 copii

o   instituții publice

o   agenți economici.

Proiectele ce țin de dezvoltarea infrastructurii, culturii și sportului are un impact primordial asupra creșterii calității vieții și sănătății cetățenilor. Proiectul ”Construcția a două rezervoare de apă potabilă supraterane cu volumul de 300 m3 fiecare în satul Floreni, raionul Anenii Noi” este la etapa de finalizare, iar locuitorii în așteptare ferbinte de a fi dat în exploatare, cu speranța obținerii finanțării și a altor proiecte de îmbunătățire acalității vieții, menținerii și ridicării nivelului sănătos de viață în localitatea Floreni.

Mocanu Angela,

Directoare a Căminului de Cultură